ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Σύλλογος Αποφοίτων του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ. δηλώνει την αμέριστη στήριξή του στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διεκδικούν δυναμικά την μεταφορά του Σχολείου τους σε νέο χώρο. Παρόλο που το Καλλιτεχνικό Σχολείο λειτουργεί εδώ και έντεκα χρόνια, το ζήτημα της κτιριακής του στέγασης παραμένει άλυτο, καθώς τα μαθήματα γίνονται σε δύο διαφορετικούς χώρους, που δεν εξυπηρετούν την εύρυθμη λειτουργία του εκπαιδευτικού προγράμματός του. Οι ανάγκες του Καλλιτεχνικού Σχολείου ολοένα και αυξάνονται, παράλληλα με τις τόσο πρωτοποριακές του δράσεις και την επιθυμία όλο και περισσότερων μαθητών να φοιτήσουν σε αυτό.
Η αδιαφορία της πολιτείας για το συγκεκριμένο ζήτημα δείχνει δυστυχώς για ακόμα μία φορά την απαξίωση και τον εμπαιγμό του ρόλου της Τέχνης τόσο στην Εκπαίδευση όσο και στη ζωή.
Ας συνδράμουμε στο πλευρό των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου, ελπίζοντας να δικαιωθούν ως την επόμενη σχολική χρονιά. Απαιτούμε άμεση επίλυση του ζητήματος. Είναι καιρός πια να κατανοήσουμε πως η οικονομική κρίση απορρέει της πολιτιστικής.