Δράσεις για την παγκόσμια ημέρα θεάτρου!

child__with_masks

Ο Συλλόγος Αποφοίτων Τμήματος Θεάτρου, καλεί τα μέλη, φίλους και συναδέλφους που εργάζονται στα Δημοτικά Σχολεία, να σταθούν πλάι στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής, που φέτος καταργήθηκε στην Ε΄ και την ΣΤ΄ Δημοτικού.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα θεάτρου στις 27 Μαρτίου, αλλά και με όποια άλλη αφορμή μας δοθεί, καλούμε τους φίλους και συναδέλφους να συγκεντρώσουν υλικό (κείμενα, ζωγραφιές, κλπ) με τις σκέψεις μαθητών και μαθητριών για το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο.

Ενδεικτικές ερωτήσεις που θα μπορούσαμε να θέσουμε για ενεργοποίηση:
«Τι είναι για σένα Θεατρική Αγωγή»
«Πώς είναι το σχολείο χωρίς Θεατρική Αγωγή»
«Γιατί να υπάρχει η Θεατρική Αγωγή στο σχολείο»

Είτε οι μαθητές μας διδάχτηκαν το μάθημα και δεν το διδάσκονται πια, είτε το διδάχτηκαν φέτος πρώτη φορά, είτε δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να το διδαχθούν, πιστεύουμε πως η δράση μας για να ευαισθητοποιήσουμε όλο και περισσότερους για την κατάργηση του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής είναι απαραίτητη.

Στείλτε μας το υλικό που συγκεντρώσατε ταχυδρομικά, Εγνατία 122, 54622, Θεσσαλονίκη, ή μέσω μέιλ, στο thea_apof@yahoo.gr ώστε να το προσθέσουμε στην καμπάνια ευαισθητοποίησης για την κατάργηση του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής, με δημοσιοποίηση σε ιστοσελίδες και κοινωνικά δίκτυα.

Ας είναι φέτος η πρώτη και τελευταία χρονιά που η Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού στερείται αυτό το μάθημα. Και ας το δούμε να κάνει την εμφάνισή του και στις υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης. Για να πλάσουμε ανθρώπους με ενσυναίσθηση, αισθητικό κριτήριο, μορφωμένους πολύπλευρα.

Το ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων Τμήματος Θεάτρου