Διήμερο Δράσεων «…κι αν ήσουν εσύ;»

LogoTENet-Gr (600 x 200)

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Τμήματος Θεάτρου συμμετέχει στη διοργάνωση του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, το Σάββατο και την Κυριακή 28 & 29/1/2017 στη Θεσσαλονίκη.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν και τα μέλη μας έχουν προτεραιότητα.

Περισσότερες λεπτομέρειες στo Δελτίο Τύπου και τους συνδέσμους που ακολουθούν.

logo_kianisounesy

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες διοργανώνουν διήμερο καλλιτεχνικών και επιμορφωτικών εκδηλώσεων, στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;», το Σάββατο και την Κυριακή 28 & 29/1/2017.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σάββατο 28/1/2017
10:00-15:30: βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στο 1ο ΓΕΛ Συκεών, Επταπυργίου 150, Θεσσαλονίκη
-«Μονόλογοι από το Αιγαίο: το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων»: για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Επιμορφωτές: Βέρα Λάρδη, Γιώργος Μπεκιάρης, Σόνια Μολογούση, Ηρώ Ποταμούση, Χαρά Τσουκαλά
-«Ο ελέφαντας και το μυρμήγκι», για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Επιμορφώτριες: Ρίτα Πουταχίδου, Χριστίνα Ζουρίδου
-«Ειρήνη: η ιστορία ενός παιδιού πρόσφυγα», για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Επιμορφώτρια: Ειρήνη Μαρνά

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν και για περιορισμένο αριθμό εκπαιδευτικών. Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και τα μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. Αιτήσεις για τα εργαστήρια στην ιστοσελίδα www.theatroedu.gr

17:30-20:00: παράσταση θεάτρου φόρουμ- θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα με τίτλο «Η πολύχρωμη μετανάστευση της Πεταλούδας» Στο καφέ «Πρίγκηπος», Αποστόλου Παύλου 22, Θεσσαλονίκη Θεατροπαιδαγωγοί-ηθοποιοί: Βασιλένα Μητσιάδη, Βασίλης Βόπης, Ελευθερία Σηκινιώτη. Διαμεσολαβητής/τζόκερ: Χριστίνα Κρίθαρη.
Είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 29/1/2017
10:00-17:00:εργαστήριο εκπαίδευσης ηθοποιών – θεατροπαιδαγωγών για την παράσταση Θεάτρου Φόρουμ-θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Η πολύχρωμη μετανάστευση της Πεταλούδας».
Στο 1ο ΓΕΛ Συκεών, Επταπυργίου 150, Θεσσαλονίκη
Εκπαιδεύτρια: Χριστίνα Κρίθαρη Για περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων ηθοποιών – θεατροπαιδαγωγών

17:30: παρουσίαση του βιβλίου «Μονόλογοι από το Αιγαίο: το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων» στο καφέ «Πρίγκηπος», Αποστόλου Παύλου 22, Θεσσαλονίκη.
Είσοδος ελεύθερη. ——————————————————————————————————————————————–

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Συνεργασία: Σύλλογος Αποφοίτων του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ Με τη στήριξη του 1ου ΓΕΛ Συκεών και του καφέ «Πρίγκηπος»
Οργανωτική Επιτροπή: Ειρήνη Ζώη, Τζένη Καραβίτη, Ελένη Παπαγεωργίου, Αφροδίτη Ρίζου, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
Πληροφορίες: 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.theatroedu.gr