ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Με αφορμή το θέμα συναδέλφου και μέλους του Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος Θεάτρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με αφορμή το θέμα συναδέλφου και μέλους του Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος Θεάτρου, ο σύλλογος θεωρεί καθήκον του να επισημάνει για άλλη μια φορά την άνιση μεταχείριση των συναδέλφων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Η συνάδελφος εξαναγκάστηκε σε ακύρωση της αίτησής της – με ό,τι συνεπάγεται αυτό – εφόσον δεν αναγνωρίζεται το δικαίωμα τροποποίησής της εκ των υστέρων, εν προκειμένω λόγω σοβαρής ασθένειας συγγενικού προσώπου 1ου βαθμού.

Το πρόβλημα είναι χρόνιο και διττό:
Από τη μία οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούνται από το υπουργείο για να καλύψουν όχι έκτακτες, αλλά πάγιες και διαρκείς ανάγκες των σχολικών μονάδων.
Από την άλλη, ενώ τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις τους είναι ανάλογες των μόνιμων συναδέλφων, το υπουργείο εξακολουθεί να μην τους αναγνωρίζει τα ίδια δικαιώματα, καθιστώντας τους εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας.

Ζητάμε:
-Άμεσα να συμπεριληφθεί η δυνατότητα τροποποίησης της αίτησης του αναπληρωτή εκ των υστέρων, σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας συγγενικού προσώπου 1ου βαθμού. Υπογράφουμε το ψήφισμα που έχει δημιουργηθεί στο
Avaaz.org:

https://secure.avaaz.org/el/petition/Pros_ton_Ypoyrgo_Paideias_Ereynas_kai_Thriskeymaton_Ko_Niko_Fili_kai_ton_Yp_I_periptosi_sovaris_astheneias_syggenikoy_pr/?nElniab

-Στελέχωση των σχολικών μονάδων με μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας και με εκπαιδευτικούς με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
-Εξομοίωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτών των μόνιμων συναδέλφων (άδειες, αναγνώριση πτυχίων, επιδόματα, κλπ). Προσλήψεις αναπληρωτών να πραγματοποιούνται μόνο σε πραγματικά έκτακτες περιπτώσεις
-Σύσταση οργανικών θέσεων στα ΕΑΕΠ και μόνιμους διορισμούς για το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής.

Σύλλογος Αποφοίτων Τμήματος Θεάτρου ΑΠΘ