Κινητοποίηση την Παρασκευή 15 Μαΐου και ώρα 2:30 στο Υ.Πο.Παι.Θ

Αγαπητοί συνάδελφοι/ισσες
Το ΔΣ του συλλόγου αποφοίτων Τμήματος Θεάτρου στηρίζει την κινητοποίηση στην οποία καλεί ο Πανελλήνιος Επιστημονικός ΣΥλλογος Θεατρολόγων (ΠΕΣΥΘ) στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 στις 14.30, διεκδικώντας τα αιτήματα του κλάδου των Θεατρολόγων ΠΕ 32 που εργάζονται εδώ και χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση, καλύπτοντας πάγιες ανάγκες του εκπαιδευτικού συστήματος.
Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν ενεργά στην κινητοποίηση, είτε με τη φυσική τους παρουσία, είτε προωθώντας το παρόν κάλεσμα ώστε να γίνουν γνωστά τα αιτήματά μας.

Τα πάγια αιτήματα που έχουν τεθεί από τον ΠΕΣΥΘ είναι:
-αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών.
-απορρόφηση των συναδέλφων μας που υπολείπονται από τους πίνακες 30μηνου και 24μηνου και μαζικούς διορισμούς με βάση τον χρόνο κτήσης πτυχίου και στην βάση του ένας θεατρολόγος ανά σχολική μονάδα.
-διεύρυνση του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
-οριστική απόσυρση της εγκυκλίου η οποία όριζε ότι το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής μπορούν να διδάξουν συνάδελφοι δάσκαλοι κλάδου ΠΕ70.
-Επίσης έχει τεθεί το θέμα της αναγνώρισης παιδαγωγικής επάρκειας με βάση τον νόμο Διαμαντοπούλου μόνο στους αποφοίτους Θεατρικών Σπουδών Αθήνας δύο μόλις ημέρες πριν τις εκλογές και τα προβλήματα που δημιουργεί στους απόφοιτους των άλλων τμημάτων.
-να δίνονται στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς όλα τα επιδόματα που δικαιούμαστε στο ύψος των μόνιμων συναδέλφων. Δικαιώματα των εγκύων στην άδεια επαπειλούμενης: να θεωρούνται όλες οι μέρες ασφαλισμένες προκειμένου να μπορούν να μπουν και στο ταμείο ανεργίας.
-να δίνεται επίδομα ανεργίας σε κάθε απόλυση, ανεξάρτητα από το χρόνο που έχει εργαστεί κάποιος.
-ζητούμε τη στήριξη των συναδέλφων, που προσλαμβάνονται σε άλλη πόλη, για ενοίκιο, μετακίνηση, θέρμανση.
-να ρυθμιστούν μέτρα για τη συνταξιοδοτική μας κάλυψη για το διάστημα της ανεργίας με εισφορά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
-να αναγνωρίζονται τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά πτυχία των συναδέλφων.

(παρακαλούμε δείτε την αναλυτική λίστα των αιτημάτων στο αναρτημένο έγγραφο του ΠΕΣΥΘ)